Lerarenopleiding Secundair Onderwijs hogeschool Odisee verhuist

Vanaf het academiejaar 2024-2025 zal de campus van hogeschool Odisee in Dilbeek wat drukker worden, maar vooral een stuk gezelliger. De lerarenopleiding Secundair Onderwijs van campus Brussel zal vanaf dat moment worden georganiseerd in Dilbeek.

Door alle studenten Secundair Onderwijs op één plaats samen te brengen, wordt het voor hen veel gemakkelijker om onderwijsvakken te combineren. Bovendien heeft campus Dilbeek een extra troef om meer studenten aan te trekken en dus ook meer jongeren voor de klas te krijgen dan nu het geval is. Wat de overgang betreft, zal de opleiding verhuizen vanaf het academiejaar 2024-2025. Dit betekent dat studenten Secundair Onderwijs het komende academiejaar nog één jaar les zullen krijgen in Brussel, waarna alle lessen zullen plaatsvinden in Dilbeek. Uiteraard blijft de connectie met Brussel erg belangrijk en zal de opleiding zich blijven richten op projecten en stages in onze hoofdstad.

Gert Naessens, de clusterdirecteur Onderwijs, ziet campus Dilbeek alvast als de ideale plek om in de toekomst nog meer uitstekende leerkrachten af te leveren met Odisee. Hij benadrukt dat campus Dilbeek een mooie campus is, gelegen in een groene omgeving en voorzien van een zeer professionele infrastructuur, wat een enorme aantrekkingskracht heeft. “Als we de lerarenopleiding voor secundair onderwijs verder willen ontwikkelen, is deze campus de meest geschikte locatie. Campus Dilbeek wordt meer dan ooit de perfecte onderwijscampus aan de rand van Brussel.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland