Sopraan Astrid Stockman bezorgt Opwijk onvergetelijke 11 juli!

Wat een stem! Astrid Stockman, was een regelrecht schot in de roos om het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Opwijk op te luisteren. De spiksplinternieuwe arena kon geen betere vuurdoop krijgen dan met het formidabel stemgeluid van de uit Ronse afkomstige sopraan.

Al van bij de eerste noten vielen de meeste monden open en dat zou blijven duren. De arena liep verder vol en toeschouwers die niet wisten wie er nu eigenlijk op het podium zat te zingen en piano te spelen zullen na die mooie 11 juli-avond de naam van Astrid Stockman nooit meer vergeten. De van opleiding klassieke pianiste/zangeres trok een boek met Vlaamse klassiekers open en meezingen mocht. Haar gave stem galmde weergaloos in de goed gevulde arena.

En Stockman bewees van alle markten thuis te zijn en voor deze avond slalomde ze moeiteloos door nummers van onder meer Gorki, Barbara Dex, Jasmine en Marva, om er enkele te noemen. Zoals ze zelf vertelde waren er heel wat liedjes bij die ze voor de eerste keer live bracht. Sterk werk, want ze liet zich op geen enkel foutje betrappen en in haar bindteksten toonde zich een supervriendelijke dame.

Dit optreden was af en de zangeres liet een grote indruk na bij het publiek. De mensen van de cultuurdienst wacht nu de zware taak om voor 2024 iemand te vinden die even straf is als de klassezangeres die Astrid Stockman wel is! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk