Nele Bruynooghe nieuwe dorpsdichter van Opwijk

Er was op 11 juli niet alleen het optreden van Astrid Stockman op het Feest van de Vlaamse Gemeenschap in Hof ten Hemelrijk maar ook de nieuwe dorpsdichter werd er bekendgemaakt. De opvolger van Debby Decroes is opnieuw een vrouw, namelijk Nele Bruynooghe. Zij was jammer genoeg niet aanwezig maar de toeschouwers konden wel een eerste gedicht van haar aanhoren.

Nele publiceerde eerder al in verschillende literaire tijdschriften (o.a. Meander Magazine en Literair) en nam deel aan een aantal poëzieprojecten. Ze wordt omschreven als een vat vol ideeën en met haar zit het de komende jaren zeker snor om meer dan één keer gedichtendag te vieren in Opwijk.

Ze wist de jury meteen te verrassen met een kort briefje ‘aan jou’ waarmee ze de lezer op een zeer fijngevoelige manier op sleeptouw neemt met haar openingszin “Wat blij dat jij me leest.” Ze wil samen met haar lezer verwonderd zijn over wat er in Opwijk kan met poëzie. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk