Molenbeek Rebels ontvangt 3.000 euro van Dilbeekse serviceclub

Serviceclub Kiwanis Tirimont-Vrije Pajot heeft 3.000 euro geschonken aan het project Molenbeek Rebels. Het gaat om de opbrengst van een wijndegustatieavond in de toonzaal van BMW Van Den Broeck in Dilbeek. “Het motto van Kiwanis is Serving the children of the world”, klinkt het. “Door het steunen van projecten trachten wij bij te dragen aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. Via allerlei activiteiten worden fondsen verzameld voor deze goede doelen: zo waren er reeds een aantal pianorecitals, de verkoop van kerstboxen en afgelopen zaterdag dus de klassieker, de jaarlijkse wijndegustatie. Bezoekers mochten tegen een kleine vergoeding een selectie van ruim 35 wijnen, alsook spirits en whisky’s proeven. Bij elk drankje werd ook genoten van door restaurant Stijnen aangeboden hapjes. De wijnen werden geleverd door een aantal lokale leveranciers en zijn door de clubleden zorgvuldig geselecteerd tijdens diverse proefsessies.”

Afgelopen jaren werden onder meer. projecten van BuBaO Zonneroos, Kinderrevalidatie Inkendaal, Berrefonds en andere gesteund. Dit jaar gaat een gedeelte van de opbrengst naar Molenbeek Rebels, een sociaal basketbalinitiatief dat zich de persoonlijke ontwikkeling en het empowerment tot doel stelt van meisjes die opgroeien in kwetsbare situaties. Via de club wil men een kader bieden waarbinnen deze meisjes elkaar ondersteunen, van elkaar leren en daardoor ook mekaar versterken.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland