Statiekermis is terug na drie jaar onderbreking!

Door een storm en corona werden de drie voorbije edities van Statiekermis in Merchtem ingekort of zelfs helemaal afgelast. Dit jaar krijgt de stationsbuurt echter opnieuw een volwaardige kermis tijdens het Pinksterweekend of vier dagen vollen bak rond de statie!

Traditiegetrouw wordt de kermis letterlijk en figuurlijk op gang getrapt. Op vrijdagavond 26 mei wordt er immers begonnen met een partijtje voetbal op de terreinen van Cristal Boys. Om 18 uur mogen de jonge voetballers uit de buurt als eersten aan de beurt. Om 19 uur volgt de galamatch tussen de sterspelers van KWB Merchtem en de Marollen, meestal een ludiek gebeuren al is een venijnige stamp nooit ver weg! Om 22 uur mag de beuk er voor de eerste keer in, in het café op het stationsplein met een zangavond vol bekende liedjes.

Op zaterdag 27 mei om 19uur is het bingotijd. En vanaf 20.30 uur is het uitkijken naar het gratis optreden van “The Butterflyballs”, een Merchtemse live coverband (zie foto).

Op zondag 28 mei gaat het Marollencafé open vanaf 9 uur. Tot 11 uur is er een ontbijt-op-straat. Om 10.30 uur worden de overledenen van de Drielindenbaan herdacht in de O.-L.-Vrouw-ter Noodtkerk. De kinderloopkoers begint 14 uur.

Op maandag 29 mei is er vanaf 10.30 uur op het stationsplein een kinderjaarmarkt, georganiseerd door Horta Dier Merchtem. Dan kan iedereen komen pronken met zijn favoriet huisdier. Om 11uur kunnen de allerhandigsten meedingen naar de hoofdprijs tijdens de kruiwagenrace op de parking van Handy Home. Om 15 uur wordt de winnaar van de fotozoektocht bekend gemaakt. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk