RC op uitstap naar Universiteit Gent voor Chemie Academie

Chemie is een van de pijlers van onze moderne maatschappij, want heel wat voorwerpen hebben immers een link met chemie. We gebruiken dagelijks een brooddoos, een jas die ons beschermt tegen de regen of een laptop, maar we beseffen niet genoeg hoe dit allemaal gemaakt wordt. Om een idee te krijgen welke mogelijkheden er bestaan, trokken de leerlingen uit 6 wetenschappen van het Regina Caeli in Dilbeek naar de universiteit van Gent. Daar waren ze een halve dag te gast op de ‘Chemie Academie’. Ze konden er de samenstelling van een aspirine onderzoeken, de verzeping van boter of de invloed van hard water op detergent. Op die manier proefden ze van het onderzoek dat plaatsvindt binnen de verschillende chemievakgroepen aan de faculteit Wetenschappen. De kennismaking deed verlangen naar meer: aan het einde van dit schooljaar moeten de zesdejaars een studiekeuze maken. Deze dag heeft ongetwijfeld voor inspiratie gezorgd.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland