Lijsttrekker en lijstduwer Blauw Dilbeek bekend

Op de bestuursvergadering van Blauw Dilbeek, die recent van naam werd veranderd en komt vanuit het vroegere Open-VLD Dilbeek, werd Alexis Rons voorgedragen én verkozen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Blauw Dilbeek trekt overduidelijk de kaart van verjonging. Een duidelijk statement alvast, want Alexis is jong, geboren in 1992, maar heeft ondanks haar jeugdigheid al heel veel ervaring en is ze bovendien ook erg ambitieus. Alexis is sales executive Vlaanderen bij MSC CRUISES BELGIUM en heeft zowat de hele wereld al gezien. Ze werd op politiek vlak al fractieleider van de partij in de gemeenteraad wanneer Marc Willen tot schepen promoveerde. Bovendien is ze ook voorzitster van de jongerenafdeling Jong VLD en de dochter van Natascha Rons – Vanhee, die zelf ook in de gemeenteraad zetelde voor Open-VLD Dilbeek. Blauw bloed stroomt dus duidelijk door haar aderen sinds ze geboorte werd. Volgens de partij is ze ook een graag geziene figuur in de gemeente. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 ontving ze nog 785 voorkeurstemmen op haar naam.

Goedele Liekens

Blauw Dilbeek zet voor de komende jaren dus duidelijk in op de verjonging, maar ook de vervrouwelijking. “Met Alexis op kop van de lijst én Goedele Liekens als lijstduwer krijgt de lijst nu al ‘ballen’”, zo laat Bob Savenberg, voorzitter van Blauw Dilbeek weten. “De weg naar de verkiezingen van oktober 2024 is nog lang en het parcours ligt vol hindernissen, maar Alexis is zeer enthousiast en klaar om de kiesstrijd aan te gaan. Zij zal daarbij kunnen genieten van een pak ervaring van en begeleiding door de oudere garde die nog wel prominent op de lijst zal aanwezig zijn, maar meteen met de duidelijke boodschap dat de tijd voor verjonging is aangebroken.”

Alexis heeft duidelijk voor ogen waar ze naartoe wil met haar programma. In eerste instantie de continuïteit verzekeren. “Blauw Dilbeek is al lang de grootste politieke partij van Dilbeek”, klinkt het nog. “En dat moet zo blijven. Dilbeek is een gemeente met een zeer degelijk en stabiel bestuur. Dat moet zo blijven. Efficiënt beheren en besturen. Lage belastingen. Dilbeek een landelijke en Vlaamse gemeente waar het goed wonen is met heel veel aandacht voor de lokale economie. Moderne thema’s zoals klimaat, milieu, mobiliteit liggen haar zeer nauw aan het hart. Onderwijs moet ook voor haar prioriteit blijven. Als Alexis haar politieke ambities uitlegt, is ze nog amper af te stoppen.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland