Politie Dilbeek houdt actie voor diefstal- en drugspreventie

In oktober organiseerde de Dilbeekse politiezone een actie in het kader van diefstal- en drugspreventie. Deze controles vonden plaats aan de stelplaats van De Lijn en op het Dansaertpark in Groot-Bijgaarden. In totaal werden er 11 lijnbussen, 39 andere voertuigen en 50 personen gecontroleerd. Hierbij werden zes pv’s opgesteld voor drugsbezit en vier pv’s voor drugs in het verkeer. Bovendien werden ook twee processen-verbaal opgesteld voor drugsverkoop waarbij verschillende soorten drugs (cannabis, speed, hasj en cocaïne) en een grote hoeveelheid cash geld werden aangetroffen. Twee personen werden ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Eén werd onder aanhoudingsmandaat geplaatst en de andere werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Ten slotte werd ook een proces-verbaal opgesteld voor drugs in- en uitvoer waarbij cannabis en een grote hoeveelheid cash geld werden aangetroffen. De betrokkene bleek een drugsrunner te zijn en werd ter beschikking gesteld van het parket Halle-Vilvoorde, voorgeleid bij de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland