Klimaatcafé 2022 voor jongeren tot 25 jaar

Het gemeentebestuur Opwijk ondertekende het klimaatengagement van de provincie Vlaams-Brabant en engageerde zich zo om te werken aan een gemeente met een beperkte klimaatimpact Ă©n die gewapend is tegen de gevolgen van het veranderende klimaat zoals hittegolven en overstromingen.

Schepen van Leefmilieu Johan Deleu: “De gemeente Opwijk wil het probleem gericht en met een lange termijnvisie aanpakken. Daarom wordt een klimaatbeleidsplan opgemaakt voor de komende 10 jaar. Hiervoor hebben we de inbreng van zoveel mogelijk inwoners en organisaties nodig.”

Schepen van Jeugd Evelien Beeckman lanceert daarom een oproep naar de jongeren niet ouder dan 25 jaar. “Wil je ook meedenken hoe we onze gemeente klaar maken voor de toekomst? Heb je een top idee om de CO2-uitstoot naar beneden te halen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de ideeĂ«n van anderen? Laat dan van je horen op het KlimaatcafĂ© 2022!”

Het klimaatcafé 2022 vindt plaats op vrijdag 25 november 2022 van 19.30 tot 21 uur in Hof ten Hemelrijk (schuur), Kloosterstraat 7 te Opwijk. Vooraf inschrijven niet nodig. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk