Maarten en Dieuwert werken dag mee met Sammy Mahdi voor YOUCA Action Day

Onlangs ging voor de 16de keer YOUCA Action Day -de vroegere Zuiddag- door. Tijdens deze dag engageren meer dan 14.000 Vlaamse en Brusselse jongeren zich door te werken voor een bedrijf, een organisatie, een overheid of een particulier in plaats van plaats te nemen achter de schoolbanken. Het loon dat deze jongeren verdienen gaat dit jaar naar een jongerenproject in Oeganda, Burkina Faso en Ecuador.

Maarten Vandenbosch uit Sint-Pieters-Leeuw en Dieuwert Krikilion uit Gooik, beide in het zesde middelbaar in het Sint-Godelieve Instituut in Lennik, hebben een dag gewerkt als woordvoerder van Sammy Mahdi, voorzitter van CD&V. De dag begon met een kijkje achter de schermen in het hoofdkwartier van CD&V. Na uitleg over de werking van de verschillende afdelingen binnen de partij ging de reis richting het Vlaams Parlement waar de YOUCA-studenten uitleg kregen over de politieke structuur in ons land, de werking van de CD&V fractie en weetjes over de Belgische politiek.

In de namiddag konden de studenten vanop de eerste rij de werking van de partij meemaken en meedraaien met voorzitter Sammy Mahdi. De werkdag werd afgesloten met een netwerkmoment waarop alle studenten die een job binnenin de partij hadden, uitgenodigd werden. In totaal liepen meer dan 40 jongeren een dag mee op de partij.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland