Nieuwe dirigent bij Muziekvereniging Concordia

In het voetbal spreekt men soms van een trainerskerkhof maar de voorbije maanden leek het in Merchtem meer op een dirigentenkerkhof. Na de kermis werd bij de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia afscheid genomen van William Huybandt en een paar weken geleden kwam er een einde aan de samenwerking tussen de Koninklijke Muziekvereniging Concordia en Roland De Klippel.

Roland De Klippel

Concordiavoorzitter Mark Vanderstraeten: “Dat gebeurde in gezamenlijk overleg. Hij wordt opgevolgd door Ben Vanlombeeck (42). Deze laatste debuteerde als dirigent bij de uitvoering in de Vredesviering van vrijdag 11 november in de Onze Lieve Vrouw-ter-Noodtkerk te Merchtem.”

De nieuwe man met het stokje, Ben Vanlombeeck kreeg muziek met de paplepel ingegeven. Hij  begon als zesjarige met muzieklessen bij K.F. Sint-Cecilia Hombeek. Ben studeerde aan de Kunsthumaniora en volmaakte zijn hogere studies aan het Conservatorium van Antwerpen. Hij studeerde er bastuba en behaalde met glans zijn diploma ‘Meester in de Muziek’, met daarnaast ook Ha – Fa -Bra -directie.

Zowel in het lesgeven als het dirigeren heeft Ben al twintig jaar ervaring, hij is ook zelf muzikant geweest bij onder andere BB Hombeek, BB Willebroek, Filharmonisch Jeugdorkest Vlaanderen, MHO e.a. In de loop der jaren bouwde Ben Vanlombeeck een uitgebreide concertervaring op. Meer dan tien jaar was hij onder meer dirigent bij Muziekvereniging Ritmico en Brassband Kapelle op den Bos. Vandaag dirigeert bij de K.H. Heilige Familie te Branst. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk