Artists for Plants haalt 2.000 euro op voor Colombia via benefiet en tentoonstelling aan Pedemolen

Artists for Plants, een internationale organisatie die zich inzet voor biodiversiteit en bedreigde ecosystemen, hield afgelopen zondag een benefiet tentoonstelling in de Pedemolen in Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek). Niet zomaar eentje, want via deze actie vroegen ze aandacht voor bedreigde ecosystemen zoals in Chocó, Colombia. Een plekje aan de Pacifische kust waar onder meer de afro Colombiaanse en Indigenous communities hun thuisbasis vinden.

Een aantal weken geleden maakte de organisatie nog deel uit van de allereerste digitale kunsttentoonstelling in de ruimte, in het kader van de ‘United Nations Sustainable development goals’. Van de ruimte tot de Pedemolen: via dat concept kon iedereen vanuit hun gemeente van 11 tot 20 uur genieten van een tentoonstelling over biodiversiteit en gezellig terras aan de idyllische Pedemolen. Het werk van internationale en lokale kunstenaars werden er voorgesteld waaronder ook die van ereburger Jacky Duyck. Op het terras kon genoten worden van hartige pannenkoeken, Colombiaanse rijstschotels en zowel cocktails als mocktails.

Alle opbrengsten van deze avond gaan integraal naar de vernieuwing van een Cultuurhuisje in Arusí, in Chocó. Het mag gezegd worden dat de actie een groot succes was waarbij een kleine 2.000 euro werd opgehaald voor het project.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland