Werf op Brusselsesteenweg schuift vanaf 16 augustus verder op richting Asse

Wegen en Verkeer werkt sinds vorige zomer op de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. In verschillende fases wordt de gewestweg tussen Vaal en Langestraat helemaal heringericht. Vanaf maandag 16 augustus, na het bouwverlof van de aannemer, schuift de werf verder op richting het centrum van Asse en start fase 3 tussen de Benedenstraat en Stevensveld.

Eind juli wordt, met uitzondering van de laatste asfalteringswerken, de tweede fase van de werken tussen de kruispunten met de Langestraat en de Benedenstraat afgerond. Daarna heeft de aannemer bouwverlof en wordt er niet gewerkt tot midden augustus. In die periode is de Brusselsesteenweg in beide richtingen open voor verkeer.

Fase 3

Maandag 16 augustus 2021 start de derde fase van de werken. Tot eind dit jaar wordt er vanaf dan gewerkt op de Brusselsesteenweg tussen de Benedenstraat en Stevensveld. Op de weghelft richting Asse wordt eerst nieuwe riolering aangelegd en nadien het wegdek en de fietspaden onder handen genomen. Enkele maanden later is de weghelft richting Zellik aan de beurt.

De verkeerssituatie na de fasewissel blijft grotendeels dezelfde. Net als tijdens de huidige werken, kan vanaf 16 augustus enkel het verkeer richting Zellik gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Lokaal verkeer dat richting Asse rijdt, moet een omleiding volgen via de Benedenstraat, Lindendries en Bergveld. Doorgaand verkeer richting Asse wordt nog steeds omgeleid via Ternat, langs de E40 en de Edingsesteenweg (N285). Voor fietsers is er in beide richtingen een omleidingsroute via gemeentelijke wegen aan de zuidkant van de Brusselsesteenweg.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk