‘Op Stap in Dilbeek’ nu met zeven bewegwijzerde wandelingen

De Bruegelwandeling, de Wolfsputtenwandeling, de Archicultuurwandeling, de Pedemolenwandeling, de Vierbekenwandeling, de Hoppewandeling en de Wivinawandeling. Deze zeven bewegwijzerde wandelingen brengen je langs de toeristische highlights van Dilbeek. Maar ook langs parken, speelzones, picknickplekjes en open tuinen waar het leuk vertoeven is mét tips voor onderweg.

De vraag naar het wandelaanbod in Dilbeek steeg door de coronacrisis enorm. Fervente wandelaars stuurden steeds vaker suggesties voor nieuwe routes door. Daarom wou de gemeente Dilbeek alle inwoners en toeristen verwennen met een vernieuwd en verbeterd wandelaanbod. De vijf bestaande, bewegwijzerde wandelingen werden onder de loep genomen en verbeterd. Daarnaast werden twee nieuwe, permanent bewegwijzerde wandelingen ontwikkeld: de Archicultuurwandeling, een stedelijke wandeling in het centrum van Dilbeek die focust op architectuur, cultuur en erfgoed. En de Wivinawandeling in Groot-Bijgaarden, een natuurwandeling met prachtige vergezichten op de hoofdstad en langs enkele erfgoedpareltjes van de gemeente.

Wandelproject

“Deze wandelbrochure is meteen ook het sluitstuk van de eerste fase van een breder wandelproject dat Dilbeek uitrolt”, vertelt schepen van Vrije Tijd Anneleen Van den Houte (N-VA). “De eerste fase had als doel het huidige wandelaanbod te verbeteren. In een tweede fase zal er samen met de Dilbekenaar aan de slag gegaan worden om een volledig wandelnetwerk uit te stippelen.” Vorige zomer werd hiervoor een oproep gelanceerd, waarop meer dan 30 gepassioneerde wandelaars zich kandidaat stelden om aan mee te werken. De wandelbrochure Op stap in Dilbeek is te vinden in de Bibliotheek van Dilbeek, gevestigd in Westrand, de Kasteelhoeve, Zwembad Dilkom, Huisje Mostinckx, de Watermolen van Sint-Gertrudis-Pede en Kasteel La Motte. 

Alle wandelingen ook terug te vinden op de website https://toerismedilbeek.be/recreatie/wandelen-dilbeek.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland