Geen ‘Humbeek Plage’ maar wel ‘Humbeek Petanquet’

Er komt dit jaar geen tiende editie van Humbeek Plage. Dat laat de organisatie weten. Er komt wel een alternatief onder de vorm van een – kleinschaliger – petanquetornooi onder de naam ‘Humbeek Petanquet’.

Als reden voor de annulatie van Humbeek Plage haalt de organisatie aan ‘dat er nog steeds onzekerheid is hoe de maatregelen tijdens de komende maanden zullen evolueren en of deze opgelegde maatregelen optimaal kunnen gerespecteerd worden voor een evenement van onze omvang’. “Anderzijds willen wij steeds de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers voorop stellen”, zegt Sven Moerenhout. “Echter moet deze veiligheid ook kunnen rijmen met de échte Humbeek Plage sfeer, en dit lijkt ons op dit moment onmogelijk te realiseren. Alsook zou het spijtig zijn dat we onze 10de verjaardag niet voluit kunnen vieren met de échte gezelligheid die we op onze ‘Plage’ gewend zijn. We kijken vol goede verwachtingen uit naar volgend jaar. Dan zal Humbeek Plage plaatsvinden op zaterdag 6 en zondag 7 augustus.

Er komt wel een kleinschaliger initiatief. “Vermits de Covid-19 epidemie de laatste weken meer in kracht afneemt en er terug wat meer perspectief is voor kleinere initiatieven zijn we een petanquetornooi aan het voorbereiden. ‘Humbeek Petanquet’ zal plaatsvinden op zaterdag 7 augustus vanaf 12 uur op de parking van het parochiaal centrum in Humbeek. Bij mooi weer zullen we ook een kleine zomerbar openen, waar je naast een frisse pint of cocktail ook een hapje zal kunnen eten.”

Iedereen is welkom op “Humbeek Petanquet”, zowel de geoefende petanquer als de hobbyisten. “Als organisatie mikken we op zo’n 40 tal ploegen en hiervoor zullen we ook de nodige extra petanquebanen aanleggen.”

Meer info op www.humbeekplage.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise