Politie onderzoekt verdacht verkeersongeval en vechtpartij

Het werd een druk weekend voor politiezone AMOW met onder meer enkele interventies in Asse. Zo werd zaterdagvoormiddag een voertuig teruggevonden in de Isidoor Crockaertstraat in Zellik. “Het voertuig was eerder op de nacht gestolen en werd zwaar beschadigd aan de flank teruggevonden. Het onderzoek naar de ware toedracht loopt nog dus voorlopig kunnen we niet veel informatie geven maar vermoedelijk was het voertuig betrokken bij een ongeval”, verklaart commissaris Fred Scrayen.

Zaterdagavond volgde dan weer een verkeersactie in Wemmel en Asse op de Nerviërsstraat. Daar werden vier negatieve ademtesten afgenomen maar de actie diende afgebroken te worden nadat een voertuig de vlucht nam. “Het voertuig werd iets verderop met de sleutels in het contact teruggevonden maar van de bestuurder en de passagier was er geen spoor. In het voertuig werden verschillende soorten drugs gevonden waardoor het voertuig in beslag werd genomen. Ondertussen dienden andere ploegen tussen te komen voor een vechtpartij tussen twee groepen in Zellik. Ook daar loopt het onderzoek nog verder”, klinkt het. 

Zondagvoormiddag stelde de politie een nachtelijke diefstal uit een woning in Zellik vast. De dader had er de woning betreden via een openstaand raam en iPads, iPhones, geld en autosleutels ontvreemd om vervolgens met de wagen van de eigenaars te vluchten. De politie kon die dag kort na middernacht wel drie verdachten van diefstallen uit auto’s op heterdaad betrappen in het centrum van Zellik. Zij werden van hun vrijheid beroofd, een uitgebreid onderzoek werd opgestart.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk