Floralia Brussels mag dit jaar opnieuw de deuren openen

Afgelopen jaar moest Floralia Brussels onherroepelijk de deuren sluiten door de maatregelen rond COVID-19. Dit jaar staan de bloemen echter weer prachtig in bloei én mag iedereen opnieuw een bezoekje brengen aan de 18de editie van de bloemententoonstelling in Groot-Bijgaarden (Dilbeek).

Vanaf 3 april is het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden hét decor voor de grote bloemententoonstelling ‘Floralia Brussels’. Dit weekend kan je al in Dilbeek terecht om meer dan één miljoen tulpen, hyacinten en narcissen in alle kleuren ontdekken. Zoals de vorige jaren werd het planten van alle bollen uitgevoerd door een team van tuinmannen van het kasteel. Zij creëerden tapijten van wilde bloemen onder de eeuwenoude bomen, het hart van rode tulpen, een labyrint in alle kleuren van de regenboog, een bloemenpauw en tientallen originele perken van lentebloeiers. Het is ook dé ideale gelegenheid om er de verzameling rododendrons en azalea’s te bewonderen. Die zijn afkomstig uit de Exbury Gardens in Groot-Brittanië. 

Ook in Floralia moet je je houden aan de voorgeschreven maatregelen. Zo is een mondmasker verplicht op het hele domein en moet je op voorhand toegangskaarten reserveren via floralia-brussels.be. Het evenement loopt van 3 april tot 2 mei en is alle dagen geopend van 10 tot 18 uur. 

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland