Dilbeekse bibliotheek schenkt feestpakket aan alle lagere scholen

Begin maart kregen alle klassen van de Dilbeekse lagere scholen een cadeautje van de bibliotheek, want de Jeugdboekenmaand bestaat 50 jaar. Na zeven lagen inpakpapier, telkens met een leuke opdracht rond de Jeugdboekenmaand, vonden de leerlingen alle benodigdheden voor een geslaagd feestje in de klas. Met confetti, slingers, ballonnen en een streepje muziek maakten ze van lezen een heus feest. 

Voor de klassen van het vijfde leerjaar had de bib nog wat extra in petto. Zij konden digitaal meespelen met het Jeugdboekenmaandspel op het online Bibster-platform. Tien opdrachten over boeken kregen ze feestelijk gepresenteerd door Wouter Deprez, Gerda Dendooven, Kapitein Winokio, Esohe Weyden en Laura Janssens: het feestcomité van deze Jeugdboekenmaand. Als afsluiter kunnen de kinderen nog tot eind maart stemmen op hun drie favoriete boeken. Zo wordt een top 50 van leukste kinderboeken samengesteld op de jeugdafdeling. 

Wie een stem uitbrengt krijgt niet alleen een stickervel cadeau, maar kan ook eens binnenkijken in de Dromoscopen en de wondere wereld van kunstenares Charlotte Van Otterloo ontdekken. De expo is nog tot eind maart te bezoeken op de jeugdafdeling van Bibliotheek Dilbeek.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland