Spanjebergstraat wil aanpassing Masterplan

De start van de werken van het Masterplan wordt uitgesteld. Hoog tijd om nog snel de plannen aan te passen, vinden de bewoners van de Spanjebergstraat.

Door een probleem met de planning van de aannemer worden de werken voor het Masterplan Dilbeekse Kern in de Spanjebergstraat uitgesteld. Die zouden uiteindelijk in februari 2018 aanvatten en voor het bouwverlof klaar moeten zijn.

Daarom vragen zo’n 25 bewoners van de Spanjebergstraat spoedoverleg met het gemeentebestuur. De bewoners vrezen dat de heraanleg van hun straat enkele problemen zal blootleggen. Zo zagen ze dat er op de huidige plannen geen parkeerplaatsen meer voorzien zijn in het lager gelegen deel van de Spanjebergstraat. “Zo verdwijnen er zo’n 18 parkeerplaatsen”, klinkt het bij de buren. “Hierdoor zullen er tussen de Oude Smidsestraat en de Berchemstraat slechts acht parkeerplaatsen overblijven.”

De bewoners willen met het gemeentebestuur rond de tafel zitten, maar ze hebben een groot probleem: tijdens het openbaar onderzoek dienden ze nooit bezwaar in tegen de plannen. “We gingen altijd uit van de eerste plannen en daar was telkens nog parkeerplaats voorzien. In dat opzicht zijn we dus een beetje misleid”, klinkt het.

Schepen van openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA) is bereid tot overleg. “Die mensen mogen me zeker contacteren om alles te bespreken. In het verleden hebben we de Dilbekenaren altijd op het hart gedrukt dat ze zich niet mochten vastpinnen op de eerste schetsen van het Masterplan, want die konden altijd nog gewijzigd worden om praktische redenen op het terrein zelf”, zegt Quaghebeur.

“Er verdwijnen inderdaad wat parkeerplaatsen in de Spanjebergstraat, maar de grote parking aan de Sint-Alenaschool wordt wel uitgebreid van 30 naar 45 plaatsen. Nu de werken toch zijn uitgesteld, kunnen er eventueel nog kleine aanpassingen gebeuren.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland