Help, er zit een gat in Merchtem

Er moet een gat zitten in de hoofdriolering onder de Bogaerdstraat in het centrum van Merchtem. Het wegdek ter hoogte van het gemeentehuis ging dan ook aan het verzakken. Omdat het al tegen de avond liep, kunnen de herstellingswerken pas vrijdagmorgen aangevat worden. Inmiddels werden nadarhekkens geplaatst rond het verzakte deel van het wegdek en een eenrichtingsverkeer ingesteld.

MERCHTEM GAT 2Wagens kunnen de Bogaerdstraat enkel gebruiken van de richting Mieregem/Stoofstraat naar de Korte Ridderstraat. Omgekeerd mag niet maar veel autobestuurders storen zich niet aan het verbod.

Eens de werken aangevat worden, zal de Bogaerdstraat in beide richtingen afgesloten worden. Het wegdek moet er open gelegd worden om de onderliggende breuk in de riolering te kunnen herstellen. Gevreesd wordt dat de werken ook nog begin volgende week voor ernstige verkeershinder kunnen zorgen.

Het verkeer komende van Merchtem, Opwijk kan omrijden via Spiegellaan, K. Leopold III-straat, Mieregemstraat en Stoofstraat.

Het verkeer komende van Wemmel kan omrijden via Kalkovenlaan, Oudstrijdersstraat, Stationsstraat, K. Albertstraat, K. Leopold III-straat en Spiegellaan.

Morgen zal ook de Wolvertemsesteenweg nog afgesloten zijn door werken. Het belooft dus morgen een helse verkeersknoop te worden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk