Kattebroekstraat ligt er gevaarlijk bij

Het wegdek van de Kattebroekstraat in Dilbeek ligt er gevaarlijk bij. Buurtbewoner Jules Nevens vraagt om maatregelen.

In de buurt van afrit 12 van de Ring rond Brussel zit het wegdek van de Kattebroekstraat vol diepe putten. Voor Jules Nevens, die al jaren in de Kattebroekstraat woont, is de maat vol. Hij vraagt het gemeentebestuur om dringend in actie te schieten. “De situatie is hier ronduit gevaarlijk”, zegt Jules Nevens.

Zelf nam hij al verschillende keren contact op met het gemeentebestuur. “Dat was in de tijd van burgemeester Platteau al het geval. Toen reed mijn vrouw haar band eens stuk in zo’n put. De verzekering van de gemeente heeft dat wel netjes terugbetaald. Maar ondanks herhaaldelijke vragen om de straat te herstellen, gebeurde er niets. Ik heb intussen ook al enkele keren de vraag gesteld aan het huidige gemeentebestuur. Ik krijg wel telkens een antwoord, maar aan de situatie verandert er niets. Moet hier eerst iemand verongelukken vooraleer de problemen worden aangepakt?”, aldus Nevens.

Volgens schepen voor openbare werken Stijn Quaghebeur (N-VA) is er een oplossing in de maak. “We weten inderdaad dat het wegdek er niet goed bij ligt. Het schepencollege gaf toevallig maandag de opdracht aan een aannemer om een rond door de gemeente te doen en waar nodig de putten te vullen met warme asfalt. In het voorjaar hebben we dat een eerste keer gedaan en dat verliep goed. Dit najaar staat dus een tweede ronde gepland. Ik weet niet of de Kattebroekstraat al op de lijst staat, maar dat kunnen we er wel nog bijnemen”, aldus Quaghebeur.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland