Egied (100) spitte drie jaar geleden tuin nog om

Egied Erzeel werd vandaag precies honderd jaar geleden geboren in de Krokegemse weg in Asse. Wat de pas geboren spruit toen natuurlijk nog niet wist, was dat hij 100 jaar zou worden en zijn hele leven lang in Asse zou blijven wonen.

Als kleine snaak verhuisde hij met zijn ouders naar Asbeek waar hij bleef wonen tot zijn huwelijk met Augusta Rapaille. Toen verhuisde hij naar de Stationsstraat. Na zijn dagtaak als magazijnier in Brussel zorgde hij voor zijn moestuin. Die was altijd piekfijn in orde. Toen hij op zijn 97ste verhuisde naar WZC Hof Ter Waarbeek spitte hij nog elk jaar zijn tuin om.

Vandaag werd Egied gevierd door zijn schoondochter Marie-Anne, de echtgenote van zijn zoon Etienne (+), en de kleindochter Silvia (gehuwd met Didier) en Elllen. Rik De Baerdemaeker vertegenwoordigde het gemeentebestuur. Hij had gelukwensen en cadeautjes mee voor de honderdjarige. Daarna volgde een lekker middagmaal met de familie en de andere bewoners van Hof Ter Waarbeek.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk