Jona wil Kilimanjaro op fietsen

TERNAT – In Ternat ijvert een groep burgers voor een nieuwe politieke toekomst voor de gemeente. De ‘Woensdagen van Ternat’ wordt een breed platform met ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Huidig burgemeester Luc Wachtelaer is één van de drijvende krachten achter het platform. Tegen de lente van volgend jaar wil het platform uitpakken met een startevent. Dan moet ook een visietekst klaar zijn evenals een politieke lijst. De ‘Woensdagen van Ternat’ zullen tweewekelijks op woensdag plaatshebben, telkens op een andere locatie in de gemeente. De eerste afspraak is op 20 september in Café De Nachtmis, in de Kerkstraat in Sint-Katharina-Lombeek.

DILBEEK – Jona Boone uit Dilbeek gaat van 23 september tot 2 oktober proberen om de Kilimanjaro in Tanzania op te fietsen. Dit is de hoogste berg van Afrika. Jona wil op die manier geld inzamelen voor Vredeseilanden. De jonge Dilbekenaar betaalt de reiskosten zelf. Daarnaast vraagt Vredeseilanden aan elke deelnemer ook om 3.000 euro aan sponsorgelden bijeen te zamelen. De opbrengst gaat deels naar lokale projecten in Tanzania, deels naar de werking van Vredeseilanden in het algemeen. Om geld in te zamelen organiseert Jona nu zondag een Kubb-tornooi aan het voetbalveld Plankenveld in Schepdaal.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland