Hannelore naar Australië voor zonnerace

HanneloreHannelore Verhaegen (21) uit Peizegem neemt deel aan het wereldkampioenschap voor ‘zonnewagens’ in het Australische Darwin. Momenteel zijn Hannelore en het Solar Team reeds ‘down under’ om de race, die op 8 oktober begint, voor te bereiden. Hannelore is laatstejaarsstudente aan de KU-Leuven Campus Groep T waar ze het diploma van industrieel ingenieur richting elektronica-ICT wil behalen.

Eerder deze week reisde ze met een ploeg van 45 mensen naar de andere kant van de wereld om er de race van 3000 km met de Punch 2 voor te bereiden. Die race vertrekt in Darwin en eindigt in Adelaide. Geen klein bier. Maar het team van Groep T is ambitieus en denkt aan de overwinning. Elke dag wordt om 17 uur stipt halt gehouden en moeten de teams ter plekke hun tentenkamp opzetten, ook al is dat misschien midden in de woestijn.

Het wordt dus niet alleen hard werken maar ook nog een heel avontuur. Die avonturen kan je meevolgen via de faceboopagina “solarteam.be”, klikken op “Punch Powertrain Solar Team”. En hoe is ‘t met ‘t weer? Overdag lopen de temperaturen in Darwin op tot 35°.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk