Luc Wachtelaer richt nieuwe lijst op

De Ternatse burgemeester Luc Wachtelaer komt bij de verkiezingen van 2018 niet meer met de Lijst van de Burgemeester op, maar met een burgerlijst.

 

Luc Wachtelaer werkt aan een burgerplatform dat tegen de verkiezingen moet uitgroeien tot een politieke lijst. “Nu ik burgemeester van Ternat ben, voel ik nog meer dan voorheen dat burgers, bedrijven en verenigingen betrokken willen worden bij het besturen van hun gemeente. Ze snakken naar een nieuwe, meer toegankelijke politiek”, zegt Luc Wachtelaer.

luc wachtelaer

“Ook burgers voelen al een tijd de zin om zelf de handen uit de mouwen te steken, om mee na te denken over de gemeente waarin ze in de toekomst willen wonen. Ze vinden het dan ook fijn dat politici daar oren naar hebben. Ik ben daar blij om. De zin van de burger om mee te denken en te doen kan ik alleen maar toejuichen.”

Een kleine groep van burgers en politici broedde deze zomer op een manier om het samenwerken aan te pakken. Zo ontstond het idee om de Woensdagen van Ternat te organiseren. Nog tot eind januari kan iedereen komen verkondigen hoe hij of zij de toekomst van Ternat ziet. “De bedoeling is samen letterlijk en figuurlijk de mouwen op te stropen om te bouwen aan het Ternat van overmorgen”, verduidelijkt Wachtelaer. “We roepen iedereen op om mee te werken, ongeacht achtergrond of kleur.  Om te springen voor Ternat.”

Vanuit die groep die zich achter het platform schaart, moet de visie op Ternat en een politieke lijst groeien. In de lente van 2018 moeten de Woensdagen van Ternat uitmonden in een startevenement. Tegen dan wil het platform een visietekst voor de gemeente klaar hebben en met een politieke lijst naar buiten komen. Alles zal te volgen zijn via sociale media en de website www.highfive-ternat.be. De Woensdagen van Ternat vinden om de veertien dagen plaats om 20 uur op telkens een andere locatie. De aftrap voor de reeks wordt gegeven op 20 september in Café De Nachtmis in Sint-Katherina-Lombeek.