Sint-Anna is klaar voor de kermis

In Itterbeek maakt iedereen zich op voor de Kermis Sint-Anna en Zomaar Zomert.

Een keer per jaar wordt het rustige dorpje Sint-Anna-Pede een groot kermisdorp. Terwijl cafébazin Lydia Dauw aan haar café Sint-Anna de kermis kleur geeft, zorgen de jongeren van het dorp voor beats op Zomaar Zomert. Beide evenementen leveren een combinatie voor jong en oud waar iedereen zijn gading in vindt.

Komende vrijdag kan het weekend sportief afgetrapt worden met de Zomaarbike. De organisatoren voorzien een mountainbiketocht van 35 en van 50 kilometer. Vertrekken kan van 16 tot 21 uur. Nadien kan het publiek zich uitleven op het eerste feestje van de negentiende Zomaar Zomert, met dj-sets van Deejay Twallie, Bart-Jan Depraetere, Freaquency en Del Campo. Op zaterdag vindt om 13 uur het petanquetornooi plaats. ‚Äôs Avonds zijn er optredens van Yves Segers en Kate Ryan en dj-sets van Avalonn, Maori en Lennert Wolfs en Sound of the Basement. Zondag vindt om 13 uur het Kubbtornooi plaats. Doorlopend kan het publiek genieten van pa√ęlla en iets drinken op het Zomaarterras. Om 20 uur vindt de jaarlijkse Zomaarquizz plaats. Voor de quizz en het petanque- en Kubbtornooi is inschrijven mogelijk via www.zomaarzomert.be.

Maar ook aan café Sint-Anna kunnen bezoekers zich goed amuseren. Lydia Dauw brengt opnieuw heel wat foorkramers naar het dorp, en zoals altijd zal er ook gedanst worden. Vrijdag zorgt DJ Rudi vanaf 21 uur voor ambiance. Zaterdag zou normaal gezien Hanny-D komen optreden, maar wegens familiale omstandigheden gaat dat feestje niet door. Er wordt wel een alternatief voorzien. Op zondag komt coverband Senterfold optreden en op maandag speelt Lobstar een set.