Timmermans heeft beste Oude Geuze ter wereld

Brouwerij Timmermans in Itterbeek, de oudste nog actieve lambiekbrouwerij ter wereld, sleepte met haar Oude Gueuze het goud in de wacht op de prestigieuze World Beer Awards 2015 in de categorie ‘World’s Best Sour Beer’.

De award werd vandaag officieel overhandigd door Adrian Tierny-Jones van de World Beer Awards aan meesterbrouwer Willem Van Herreweghen.

De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale biercompetitie waarbij de prijzen verdeeld worden over verschillende biercategorieën en -stijlen.

Alle bieren worden blind geproefd. De jurering gebeurt per regio (Azië, Europa en Amerika). Daarna nemen de beste bieren van de verschillende regio’s het in een finale tegen elkaar op.

Volgens Adrian Tierny-Jones, vertegenwoordiger van het organiserende comité, wist de jury vooral het kruidige, ‘funky’, en fruitige karakter van de Timmermans Oude Gueuze te appreciëren: “Een wondermooie, klare oude geuze die gekenmerkt wordt door een aangename, fantastische citruszurigheid.”

De brouwerij Timmermans, actief sinds 1702, behoort sinds 1993 tot de biergroep John Martin. Er worden enkel bieren geproduceerd op basis van lambiek.

“Deze award in ontvangst mogen nemen is een hele grote eer voor onze brouwer en zijn team”, zei Anthony Martin, CEO van John Martin.

“De voorbije jaren werden bij Brouwerij Timmermans kosten noch moeite gespaard om de kwaliteit van de lambiekbieren naar een nog hoger niveau te tillen. Zo werden in 2012 niet alleen tal van eikenhouten vaten grondig gerestaureerd en vernieuwd, maar werden ook heel wat kleinere houten tonnen aangekocht. Sinds we die gebruiken is de smaak van onze Oude Gueuze complexer geworden en komen de houttoetsen beter naar voren.”

Eerder dit jaar won de brouwerij met haar Timmermans Oude Gueuze al een gouden medaille op de Australian Beer International Awards.