Woonkamer in open lucht aan station Groot-Bijgaarden

De NMBS start op maandag 9 november met werkzaamheden voor de verbouwing van het vroegere stationsgebouw van Groot-Bijgaarden tot een knusse open ontmoetingsplaats.

De nieuwe wacht- en ontmoetingsruimte bij de stopplaats Groot-Bijgaarden wordt een woonkamer in open lucht met (betonnen) stoelen, een open haard en een grote staande lamp die voor de nodige sfeer zal zorgen. De wachtruimte wordt via zonnepanelen volledig verlicht met zonne-energie. Naast de woonkamer komt ook een groenzone met planten.

Reizigers kunnen in deze open ruimte comfortabel wachten op hun trein, maar ook afspreken met vrienden of nieuwe mensen leren kennen. De open ruimte nodigt uit om te praten en de openheid zorgt voor de nodige sociale controle en veiligheid. Vlak ernaast bevindt zich de bestaande overdekte fietsenstalling.

Er zal bij de realisatie van de nieuwe ontmoetingsplaats zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de constructieve elementen van het vroegere stationsgebouw. Het dak van het gebouw wordt verwijderd en ook de buitenmuren worden grotendeels gesloopt tot op ongeveer Ă©Ă©n meter hoogte. De vloeren en enkele binnenmuren blijven behouden.

De werfinrichting start al deze week. Er worden tot het einde van de werkzaamheden in december ook tijdelijk enkele autoparkeerplaatsen kant Brussel ingenomen.

Nieuwsbrief
Je zou ook interesse kunnen hebben in...