Kyotomobiel komt naar Dilbeek

De Kyotomobiel komt op zaterdag 21 maart naar de Savio-wijk in Dilbeek. Dit duurzaam gebouwd mobiel bureau helpt inwoners om hun woning energiezuiniger te maken.

Het voertuig is uitgerust met PV-zonnepanelen, een waterpomp en een batterijopslagsysteem dat acht uur autonomie verschaft.

De mobiel is ook voorzien van houtwolisolatie en een ecologische roofing. Kortom: een voorbeeld over hoe een energiezuinige woning er uit moet zien.

De mobiel zal vijf keer een maand lang in de Savio-wijk staan. Van daaruit worden de inwoners begeleid over hoe ze hun woning ook energiezuiniger kunnen maken.

De bedoeling is op twee jaar tijd 400 woningen in Dilbeek te renoveren, waarbij het energieverbruik per woning gehalveerd wordt.

Medewerkers van de Kyotomobiel onderzoeken de woningen met een thermografische camera. Op basis van dat resultaat wordt een individueel energiebesparingplan opgesteld.

Voor de energierenovatie van de woningen worden ook groepsaankopen georganiseerd.

Op 21 maart is de hele wijk van 10 tot 13 uur uitgenodigd voor een hapje en een drankje, en om kennis te maken met de Kyoto-mobiel aan het Saviocentrum.