Bouw Dansaert Park op schema

De bouw van het winkel- en bedrijvencomplex Dansaert Park in Groot-Bijgaarden zit op schema.

Sinds augustus 2014 werken dagelijks gemiddeld 75 arbeiders aan het nieuwe bedrijventerrein langs de Robert Dansaertlaan in Groot-Bijgaarden.

Het project is een gezamenlijke ontwikkeling van Mitiska REIM (als ontwikkelaar van het winkelpark) en BVI.BE (KMO-park). De hoofdaannemers zijn Willy Naessens (voor de ruwbouw) en Heijmans Infra (omgevingsaanleg).

Het project kost 16 miljoen euro en er wordt gemikt op 125 nieuwe arbeidsplaatsen.

Het winkelpark omvat de bouw van 8.500 m² winkelruimte en een parking met 225 parkeerplaatsen

De structuur van het winkelpark is inmiddels geplaatst, de eerste laag asfalt is gegoten op de parking en de eerste vloeren werden gestort.

‘De verschillende handelszaken (McDonald’s, Ava, Hunkemöller, Zeb, Torfs, JBC, E5-Mode, Bio Planet, Pizza Hut en Jims Fitness) starten begin februari met hun inrichtingswerken en als we geen te harde winter krijgen is de officiële opening van het winkelpark voorzien op vrijdag 3 april 2015’, aldus Jan Du Bois van Mitiska.

‘Voor de verschillende modezaken is het belangrijk om vóór de start van de paasvakantie te kunnen openen. Bij vriesweer is het echter niet mogelijk om betonvloeren te storten en bij hevige regen en wind kan ook de dakdichting niet geplaatst worden.’

De oplevering van het KMO-park is voorzien voor uiterlijk mei 2015. De funderingen zijn inmiddels gegoten en de montage van de structuur van de gebouwen is gestart.

Al 19 bedrijfsunits verkocht

Van de 26 bedrijfsruimten (eerste fase) zijn er inmiddels 19 verkocht. De kopers zijn veelal lokale bedrijven uit diverse sectoren.

Naast de zes al gekende kopers – goed voor 8 units – gekend (de BVBA De Loecker uit Gooik, groothandel in specerijen, tuinaannemer De Wachter uit Groot-Bijgaarden, chocolatier en hofleverancier Herman Van Dender en bakkerij De Baere uit Sint-Lambrechts Woluwe) werden inmiddels nog 11 bijkomende ruimten verkocht.

Het gaat onder meer om drie lokale bedrijven uit de transportsector: GRB Transport en RS BVBA uit Dilbeek en TRZ Trucking uit Asse.

Daarnaast werden bedrijfsruimten gekocht door DS Consultancy uit Roosdaal (een labo voor temperatuur- en klimaattesten), Sonim audiovisual facilities uit Brussel, liften De Weghe uit Itterbeek, tegelbedrijf Innovation & Diffusion uit Anderlecht en diepvriesproducten Alhpa Freeze uit Etterbeek.

‘De uitstekende bereikbaarheid van deze toplocatie, de veiligheid van een KMO-park en de kwaliteit van het gebouw als investering, was voor deze ondernemers cruciaal om voor Dansaert KMO-park te kiezen’, verklaart Michel Meers van BVI.BE.