Ferdi De Ville is niet langer gemeenteraadslid

Door nieuwe verantwoordelijkheden in zijn job aan de universiteit en door veranderingen in de privésituatie is het voor Ferdi De Ville, fractieleider voor sp.a-Groen in de gemeenteraad van Ninove, niet langer mogelijk om zijn mandaat ten volle in te vullen. Vandaar zijn beslissing om plaats te ruimen voor eerste opvolger Misja De Ridder.

‘Ik heb geen spijt van de voorbije twee jaar’, vertelt Ferdi De Ville. ‘Ik vond het een enorm leerrijke en boeiende periode. Mijn respect voor het politieke ambt, dat al groot was, is alleen maar gegroeid.’

‘Ik heb gezien hoe velen, zowel bij meerderheid als oppositie, zich hard inzetten, met overtuiging als voornaamste drijfveer. En ik ben nog steeds fier mee te hebben gewerkt aan het Lenteakkoord, waarvan ik overtuigd blijf dat het Ninove naar een mooie toekomst leidt.’

‘De meerderheid heeft wel nog veel werk om dit akkoord verder uit te voeren, én zowel in als buiten de gemeenteraad beter uit te leggen hoe haar beslissingen Ninove ten goede komen. Gelukkig weet ik dat de voormalige collega’s dat beseffen.’

‘Ik wens hen, en daarbij natuurlijk in de eerste plaats de kameraden binnen de sp.a-Groen fractie, maar bij uitbreiding de voltallige gemeenteraad, veel succes toe.’

Topartikels editie Ninove-Dender