Politie waarschuwt voor valse … politiemail

De politie van de zone AMOW waarschuwt de burgers dat er mails in omloop zijn die de mensen aansporen achterstallige boetes onmiddellijk te betalen. De mail lijkt verbazend echt maar is niettemin volkomen vals want niet afkomstig van de politiediensten.

De mail stelt dat er nog een onbetaalde verkeersboete openstaat en roept de ontvanger van de mail op om deze boete zo snel mogelijk te vereffenen via een online-betaling vi de 3V Paying Group. In de mail staat zelfs een link ‘online betalen’. Wie doorklikt komt op de website van 3V herladen.com.

De groep – die geen betrokken partij is – heeft op haar pagina een waarschuwing geplaatst voor nepmails die mensen aanmanen via een 3V kaart te betalen.

De mail ziet er bijzonder echt uit, draagt het politielogo, een telefoonnummer van de lokale zone en een naam van een politie-inspecteur. De mail dreigt met hoge incassokosten wanneer het bedrag niet voor een bepaalde datum is betaald.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk