Kinderen en senioren zorgen voor alternatieve kerstverlichting in Dilbeek

In samenwerking met basisschool Jongslag en het OCMW zorgt het gemeentebestuur van Dilbeek dan toch voor de nodige kerstsfeer bij de lokale handelaars.

Eerder werd besloten dit jaar geen eindejaarsverlichting te plaatsen om zo bij te dragen aan de noodzakelijke energiebesparing, die een stroomtekort moet voorkomen.

Om de handelaars niet in de kou laten staan werden pakketjes klaargemaakt, waarin enkele eenvoudige maar duurzame en sfeervolle versieringen zitten om de uitstalramen een nóg feestelijker uitzicht te geven.

Deze alternatieve eindejaarsversiering wordt aangeboden door de gemeente, het OCMW en 240 kinderen van onze gemeentelijke basisschool Jongslag.

De Dilbeekse handelaars kunnen de pakketjes afhalen in de Kasteelhoeve bij de dienst lokale economie op woensdag 10, donderdag 11 of vrijdag 12 december, tijdens de kantooruren.

Handelaars die een selfie maken met de alternatieve eindejaarsversiering bij hun handelszaak, krijgen bovendien een drankje aangeboden tijdens de tijdens de kerstmarkt op vrijdag 19 december vanaf 20 uur aan de stand van de Adviesraad Lokale Economie.