Dilbeekse jonge kok naar finale ‘Eerste Kok van België 2015’

De 23-jarige kok Kevin Graf uit Dilbeek stoot door naar finale ‘Eerste Kok van België 2015’, jaarlijks georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné.

Graf, sinds enkele weken chef-eigenaar van restaurant De Bakermat in Ninove samen met zijn vrouw Barbara Wantens (foto), is al zes jaar kok. Hij studeerde aan hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge en werkte daarna onder meer in restaurant Michel in Groot-Bijgaarden, restaurant Hof ter Eycken in Ninove en restaurant Den Artist in Roosdaal.

Toen hij vorig jaar kok was in ‘De Jonge Garde’, kreeg het restaurant de horeca-award voor ‘meest beloftevolle onderneming’. De zaak kreeg ook een vermelding in de restaurantgids Gault&Millau.

Kevin moet het op maandag 6 oktober in de hotel- en toerismeschool Spermalie in Brugge in de finale opnemen tegen Vincent Florizoone (chef van Restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), Pascal Peters (sous-chef van Restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem) en Wim Van Hecke (sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele).

Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’, is Ambassadeur
van deze 61ste editie van de Prijs Prosper Montagné. Deze wedstrijd is door de minister bevoegd voor Middenstand bij wet van 13 mei 2009 officieel erkend als meesterschapswedstrijd.

Tijdens de finale moeten de kandidaten drie gerechten klaarmaken:

  • Zeetong met citroengras, mosselen en peterselie of basilicum of koriander.
  • ‘Coq des Prés’ (een biologische scharrelkip van bij ons) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer.
  • Soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.