Vloeren academie moeten na één jaar al hersteld worden

De Dilbeekse Academie voor Muziek, Woord en Dans bestaat nog maar één jaar, maar de vloeren in het gebouw moeten al hersteld worden. De felgekleurde vinylvloeren verliezen hun kleur en vertonen zwarte strepen.

Hoewel Dil’Arte, een project van 7 miljoen euro, het Dilbeekse bouwwerk van het decennium moest worden, blijft de academie mankementen vertonen. De Spaanse architect Carlos Arroyo ontwierp een esthetisch pareltje, maar niet iedereen was helemaal tevreden met het gebouw.

Zo klaagden de muzikanten eerder al van een slechte akoestiek, dat met de hulp van geluidspanelen aan de muren werd opgelost. Nadien bleek het gebouw ook slecht verwarmd te worden, omdat buiten één technieker niemand wist hoe de verwarming moest aangezet worden.

Vergetelheid aannemer

Nu de eerste kinderziekten eindelijk uit het gebouw verdwenen leken, blijkt dat de vloeren van de klaslokalen hun kleuren verliezen en zwarte strepen vertonen. ‘Dat komt door het feit dat de aannemer vergeten is om een beschermende waslaag op die vinylvloeren aan te leggen’, zegt schepen van patrimonium Jef Vanderoost (CD&V).

‘De aannemer heeft intussen laten weten dat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost. De komende weken zal er een nieuwe beschermlaag aangebracht worden. De werken worden zodanig gespreid dat de muzieklessen en andere activiteiten gewoon kunnen doorgaan. En de kosten voor de herstelling zijn voor de aannemer’, aldus Vanderoost.