Drie West-Brabantse bands in finale Rockvonk

Op 7 december strijden zeven groepen in Het Depot in Leuven om een plek op het erelijst van Rockvonk, de tweejaarlijkse talentenjacht voor rockgroepen uit Vlaams-Brabant.

Bij de zeven finalisten zijn er drie groepen uit onze Goeiedag-regio: PolarJacket uit Oetingen, Fools and Dirty Lovers uit Meise en Sea Peoples uit Dilbeek.

De overige vier finalisten zijn Barefoot & The Shoes, Esther & Fatou, ShyLips en Five Days. Tijdens het weekend van 10 en 11 november worden ze klaargestoomd voor de grote finale aan de hand van workshops en infosessies.

Wij stellen de groepen uit onze regio kort voor:

Sea Peoples

sea peoplesEen verse samenwerking uit Dilbeek tussen Timo en de Robbes. Geëvolueerd van ooit puur akkoestische gitaar en zang naar meer interessante bezettingen. De nummers bevatten voorlopig nog geen levenswijsheden of statements, eerder belevenissen. De pas opgenomen demo werd gemaakt in de kamer van buurjongen Ben, die van grote hulp was. De muziek is leuk, en alle bandleden studeren in Gent.

Website: https://www.facebook.com/SeaPeoples – http://vi.be/seapeoples

Fools and Dirty Lovers

fools and dirty loversFools And Dirty Lovers zijn Serge, Michiel, Tom, Jotie en Charlotte-Lara. Deze frisse muzikanten zijn ambitieus, levenlustig en verliefd op de muziek. Hun avontuur ging van start in de zomer van 2009, in de tussentijd hebben ze samen muziek leren spelen en zijn ze op zoek gegaan naar en persoonlijk geluid. Momenteel staan de jongens en meisje van Fools And Dirty Lovers te poppelen om het Vlaamse muzieklandschap te verkennen en willen ze als band vooral bllijven groeien.

Website: http://www.facebook.com/foolsanddirtylovers – http://vi.be/FDL

PolarJacket

PolarJacket oetingen“Een sferische indie poprock band, zo omschrijven ze zichzelf. Dat is al een hele mond vol, maar het dekt de lading nog niet helemaal. Tussen die beschrijving neerschrijven en de nummers die nu op hun vi.be-speler staan, slopen er ook wat interessant elektronische geluiden en stemeffecten in hun songs. Spelen met ritmes zit ook in de trukendoos van PolarJacket: hier en daar wat handclaps en zoomende bas. Maar voordat we aan Goose kunnen denken slaat het nummer radicaal om. De luisteraar verrassen, dat zit ook in het pakket.” (bron: Cutting Edge)

Website: http://www.polarjacket.eu – http://vi.be/polarjacket