VIDEO: Zanger The Fortunate Few sneuvelt in Beste Singer-Songwriter

Jan-Pieter Delcour (34) haalde de volgende ronde van het nieuwe VIER-programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen’ niet.

De Dilbeekse zanger van The Fortunate Few – op de foto tijdens de lounge-sessie op Rock Ternat – imponeerde de jury, maar mocht toch niet doorgaan.

In ‘De Beste Singer-Songwriter van Vlaanderen’ gaat Lisa Smolders samen met een vakjury op zoek naar muziektalenten die hun eigen muziek schrijven en het met de juiste emotie kunnen brengen.

Het programma was al een groot succes in Nederland, waar er al twee seizoenen van gedraaid werden. Terwijl de Nederlandse winnaars intussen het ene succes na het andere kennen, brengt VIER het programma naar Vlaanderen.

In de eerste aflevering kwam Jan-Pieter Delcour uit Dilbeek zijn nummer Salty Tango voorstellen. De jury had lovende commentaren voor Jan-Pieter, maar uiteindelijk moest hij twee andere kandidaten voor zich laten gaan.

‘Ik vind dat niet erg, want de tegenstand was erg sterk’, zegt Jan-Pieter. ‘Ik ben al blij dat de jury me goeie kritieken gaf. En nu kan ik me weer helemaal geven bij The Fortunate Few, want in december brengen we onze eerste CD uit.’