Bouw petanquehal en skaterrein start begin 2014

Begin volgend jaar starten de werken aan de nieuwe bal-o-droom naast de Westrand in Dilbeek. Daarin komen negen overdekte petanquebanen. Naast de nieuwe infrastructuur wordt een gloednieuw skatepark aangelegd.

De bal-o-droom komt er op vraag van de Dilbeekse petanquers, wiens huidige toestand alles behalve rooskleurig is. De meesten daarvan spelen in open lucht, waardoor ze bij slecht weer vaak letterlijk in de kou blijven staan.

De overdekte banen die door enkele verenigingen gebruikt worden, zijn niet in de beste staat. Naast de officiële verenigingen, wordt ook door heel wat mensen petanque gespeeld op verschillende plaatsen in de gemeente.

De zoektocht naar een geschikte locatie was niet evident, maar werd toch gevonden. Naast Westrand is er voldoende ruimte voor een petanquehal met negen banen, geschikt voor competitie.

Er zal ook voorzien worden in een kleedruimte, een bar en al het nodige sanitair. De uitbating gebeurt waarschijnlijk door een koepel van de verschillende clubs, maar die afspraken moeten nog worden geconcretiseerd. Zo’n koepel zou al snel meer dan 200 leden tellen.

De werken starten begin 2014 en nemen zowat een jaar in beslag.

Ook skateterrein

Het project kan gerealiseerd worden in combinatie met een nieuw, ruim skateterrein van zowat 100 m².

Het ontwerp daarvan gebeurd in nauwe samenspraak met de skaters die van het oude terrein gebruik maken. Het was al even duidelijk dat de huidige toestellen aan vervanging toe zijn.

Als de nodige vergunningen probleemloos worden afgeleverd, zouden ook hier  de werken begin 2014 kunnen beginnen en kan de officiële opening van beide projecten misschien gelijktijdig gebeuren.

20131104 bal-o-droom skatepark