Grootscheepse politiecontrole in Asse-Halle-Vilvoorde

De lokale en federale politiekorpsen in Asse-Halle-Vilvoorde hielden in de nacht van donderdag 7 op vrijdag 8 november een grootscheepse arrondissementele controleactie met als naam ‘exit’.

Twaalf politiezones zetten samen 111 politiemensen in, terwijl de federale politie met 97 personeelsleden en alle gespecialiseerde diensten meewerkte.

De actie was prioritair gericht naar de rondtrekkende dadergroeperingen en daders van home-jackings, home-invasions, dossiers garage en carjackings. In tweede instantie werden ook verkeerscontroles uitgevoerd (drugs, rijden onder invloed of zonder verzekering, snelheid).

De meeste politiemensen werden ingezet in Halle, maar onder meer ook in Grimbergen en de politiezone Tarl werden dispositieven opgesteld.

In totaal werden 489 voertuigen en 587 personen aan een grondige controle onderworpen. Er werden 21 geseinde personen aangetroffen (o.a. 1 persoon werd gezocht voor slagen en verwondingen, 1 dossier stalking, 11 personen voor betekening van een ontzetting recht tot sturen, 1 wegens illegaal verblijf op het grondgebied).

Voorts werden vier gerechtelijke aanhoudingen verricht.

Bij het dispositief van de politiezone Tarl maakte een voertuig rechtsomkeer. Het voertuig werd achtervolgd op de E40 tot Aalst, maar kon uiteindelijk ontkomen.

Ook de politiezone Vima had een ‘doorrijder’. Dit voertuig kon gestopt worden. De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs.

Verder werden ook volgende zaken gemeld:

  • 6 personen verbleven illegaal op het grondgebied;
  • 8 voertuigen zijn getakeld wegens niet verzekering;
  • een 20-tal processen-verbaal werden opgesteld voor drugsfeiten (o.a. 315 gr. marihuana, 3gr hasj);
  • 8 verboden wapens werden in beslag genomen (3 messen, 2 houten knuppels/baseballbats, 1 nepwapen, 1 springmes, 1 alarmpistool, 1 airsoft gun);
  • er werd 1 gestolen nummerplaat in beslag genomen;
  • er zijn 11 gerechtelijke processen-verbaal opgesteld;
  • er waren 116 negatieve alcoholcontroles; 5 positieve alcoholcontroles met inhouding van 3u; 8 positieve alcoholcontroles met inhouding van 6u en 8 positieve alcoholcontroles met onmiddellijke intrekking rijbewijs;
  • er werden 15 processen-verbaal drugs in het verkeer opgesteld;
  • 30 processen-verbaal werden opgesteld inzake diverse verkeersovertredingen.
Topartikels bij Goeiedag.be