Politie Dilbeek en Leeuw controleert op zwaar vervoer

De politie van Dilbeek kondigt voor de komende weken verschillende grotere verkeersacties aan. Zo zijn er tussen nu en eind oktober nog 5 alcoholcontroles gepland, een actie tegen snelheid – met interceptie – en ook enkele acties met een anoniem voertuig gericht op agressief rijgedrag.

Er komt ook een interzonale actie rond zwaar vervoer, in samenwerking met de politiediensten van Halle, Sint-Pieters-Leeuw en de Federale wegpolitie sectie Vlaams-Brabant.

In oktober krijgen twee extra politiemensen een opleiding om doorgedreven controles te kunnen verrichten op het zwaar vervoer. Daarnaast zijn er interne opleidingen om controles te kunnen verrichten op al wat betrekking heeft op lading en overlading van voertuigen.

Snelheidscontroles

Voorts zijn tot eind oktober al zeker snelheidscontroles gepland op de Ninoofsesteenweg, Robert Dansaertlaan, Alfons Gossetlaan en Bodegemstraat.

Tussen 9 en 15 september werden door de politie Dilbeek, in het kader van de provinciale actie alcohol aan het stuur/veiligheidsgordel, 231 ademtesten afgenomen. Twee personen bliezen alarm, één persoon positief, één rijbewijs werd ingetrokken. Een persoon reed onder de invloed van verdovende middelen.