Tafelkampioenschap zorgt voor betere cijfers wiskunde

De afgelopen weken hebben de leerlingen van de GO! basisschool Atheneum Denderleeuw zich flink voorbereid op het tafelkampioenschap. Leerlingen vanaf het tweede tot en met het zesde leerjaar moeten binnen twee minuten zoveel mogelijk maaltafels oplossen. “En iedereen is daarbij winnaar”, stelt directeur Peter Van Hove “want bijna elke leerling verbetert zijn of haar persoonlijk record.” 

“We willen met ons tafelkampioenschap de kennis van de maaltafels een flinke duw geven”, vertelt directeur Peter Van Hove. “Tijdens de weken die voorafgaan aan zo’n kampioenschap zijn de leerlingen heel gemotiveerd om hun kennis van de maaltafels bij te spijkeren. De gemiddelde snelheid waarmee ze hun maaltafels oplossen, stijgt in enkele weken aanzienlijk. Tegelijk zorgen we ervoor dat de kinderen steeds betere resultaten behalen voor hoofdrekenen en cijferen ”  

De spanning is elke keer te snijden tijdens zo’n kampioenschap. Alle kinderen nemen plaats in de grote refter van de school. Na de start volgt een ijzige stilte van twee minuten. Nadien is er steeds een enorme ontlading bij de leerlingen. “Dat is logisch na alle inspanningen. We waren opnieuw verrast over de resultaten”, zegt directeur Peter Van Hove. “Sommige kinderen hebben ontzettend hard geoefend. De meesten verbreken hun persoonlijk record. Op die manier is iedereen winnaar.” 

Per klas mochten de twee leerlingen met de hoogste score op de foto, maar uiteraard krijgen alle kinderen een diploma. Meer informatie over de werking van de school vindt u op www.bsgodenderleeuw.be

Topartikels editie Ninove-Dender