Toneelvereniging Vrij en Blij is back

We hadden het beloofd: uitstel is geen afstel! Corona gooide afgelopen december roet in de babyfles. Maar in juni maken we dat allemaal goed. Tijdens het Pinksterweekend wordt het humorgehalte tot een hoger niveau getild. ‘Pas op voor de kleine’, het ideale culturele tussendoortje voor jong en oud.

Mats Dielens is een bijzondere baby. Hij heeft het M.U.S.H.B. -syndroom. Dat staat voor Mega-Ultra-Super-Hoog-Begaafd. Dat heeft hij zelf uitgevonden. Hij ziet en hoort alles, observeert alles en iedereen. Maar vooral: hij kan het niet laten om commentaar te geven. En hoe! Klinkt het niet, dan botst het. Echter, voor zijn ouders, grootouders en iedereen die op bezoek komt, ziet hij er uit als een gewone, schattige baby. Het stuk neemt het publiek mee doorheen het eerste levensjaar van Mats. Hilariteit ten top. ‘Pas op voor de kleine’: Een komedie van Paul Coppens in regie van Chris Rosiers. Dat gaat vonken geven!

“We waren er helemaal klaar voor eind 2021, maar wegens corona was het niet verantwoord om te spelen. We hebben dus noodgedwongen moeten uitstellen”, zegt voorzitter van Vrij en Blij Rein Roesems. “Daarom hebben we beslist om in 2022 het publiek extra te verwennen”, gaat Roesems verder. “We brengen niet alleen in juni onze uitgestelde productie. Ook onze vaste afspraak in december wordt sowieso voorzien.” Dubbel feest dus!

En ook de bewoners van het rusthuis worden opnieuw uitgenodigd. Rein Roesems: “Dat het ook voor hen geen makkelijke tijd is geweest, hoeft ik niet te vertellen. Zoals gewoonlijk, worden ze uitgenodigd op de generale repetitie. Wij kunnen spelen met publiek en tegelijk bieden we hen een aangename avond. Ik kan mij voorstellen dat ook zij meer dan ooit nood hebben aan wat humor, zo na een periode van pandemie.”

De keuze van dit stuk was snel gemaakt. Een jong, recent en modern stuk met een toegankelijke portie humor, meer heeft een succes niet nodig. Het wordt gegarandeerd lachen, gieren, brullen. Niet te missen!

Praktisch

Speeldata: donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 juni 2022 om 20u, zondag 5 juni om 15u.

Locatie: CC Asse

Tickets: https://vrijenblijasse.be/

Inkom: 12 euro

Cast

Rein Roesems, Jurgen Van Der Burght, Fien Philippe, Pascale De Ridder, Vera Spinnoy, Johan Vanderhaegen, Patcy De Ridder, Leen De Buel en Marleen Wynant.

Informatie

Zijn er meer vragen, aanvraag tot interview of andere? Aarzel dan niet om mij te contacteren.

Met fijne podiumgroeten,

Marleen Wynant

Communicatieverantwoordelijke Vrij en Blij

0492 90 08 49

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk