Valse bommelding in wzc Ter Bake

Afgelopen nacht omstreeks 2 uur kwam bij woonzorgcentrum Ter Bake, op de Steenweg in Denderleeuw, een telefonische melding binnen van een onbekende dat er een bom aanwezig zou zijn in de kelder van het gebouw.

De noodcentrale 112 werd onmiddellijk verwittigd, waarna de hulpdiensten (brandweer, politie, medische diensten) meteen uitrukten. Ook de burgemeester en gemeentelijke noodplanambtenaar kwamen ter plaatse. De operationele coördinatiefase van de noodplanning werd opgestart.

Alles werd in gereedheid gebracht om de 111 bewoners te evacueren. Bij een eerste rondgang in de kelderverdieping vond de politie echter niets. Ook na een tweede sweeping door de politie, dit keer met de explosievenhond, werden geen springtuigen gevonden in het woonzorgcentrum. De politie startte intussen een onderzoek naar de onbekende beller van de valse melding.

Een evacuatie van het woonzorgcentrum bleek uiteindelijk niet nodig. De meeste bewoners merkten niets van het hele gebeuren en sliepen rustig verder. Wel deed de politie samen met de personeelsleden van Ter Bake nog een rondgang langs alle kamers. De bewoners die wel wakker werden, werden op de hoogte gebracht en gerustgesteld.

Het wzc Ter Bake is onderdeel van woonzorggroep Armonea.

Topartikels editie Ninove-Dender