Brandstichting en agressie tegen politiediensten in omgeving Breughelpark (Zellik)

In Zellik waren er zondag ernstige incidenten met jonger. De feiten speelden zich af in en rond het Breughelpark. De politie werd er bekogeld met flessen door een groep jongeren. Diezelfde avond werd ook brand gesticht in een container aan het Breughelpark en kwam er een nieuwe oproep binnen voor problemen in het leegstaande Molenbos sportcomplex.

Eén persoon werd opgepakt voor het plegen van gerechtelijke feiten en zal worden voorgeleid. De incidenten deden zich voor tijdens en na de brandinterventie in het woonzorgcentrum Spanjeberg. Agenten die het verkeer regelden aan de rotonde op de Brusselsesteenweg werden bekogeld met flessen.

Uiteindelijk werd een tiental jongeren geïdentificeerd. Eén persoon werd gearresteerd voor gerechtelijke feiten. De anderen zullen allicht wegkomen met een GAS-boete of proces-verbaal voor het overtreden van het samenscholingsverbod.

De problemen met jongeren in Zellik slepen al maanden aan. Vooral in de omgeving van het Breughelpark in Zellik. De buurtbewoners klagen steeds vaker over de onveiligheid en problemen in Zellik. De gemeente en de politiezone AMOW plegen momenteel overleg over een gepast plan van aanpak. Het samenscholingsverbod in de hele gemeente voor meer dan twee personen na 22 uur blijft alvast van kracht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk