MVT verklikt … voor oude foto

Het Merchtems Volkstheater heeft vorig jaar haar toneelactiviteiten – zoals zovele anderen – noodgedwongen moeten stil leggen. Benny De Ridder, drijvende kracht achter het MTV, zette onlangs een paar foto’s van een eerste repetitie op facebook en kreeg prompt een klacht aan zijn been.

Een anonieme klager vond het niet kunnen dat de afstandsregels niet gerespecteerd werden en niemand een mondkapje droeg. Eén detail had de ijverige klager niet opgemerkt: de foto was niet van 13 januari 2021 maar van een jaar vroeger. Een moment dus waarop nog niemand van corona had gehoord want de eerste besmetting werd in België pas op 3 februari genoteerd.

De anonieme klager had vast goede bedoelingen maar heeft – zoals Lucky Luke – rapper geschoten dan zijn schaduw.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk