Open VLD gaat op in LvB

De Open VLD van Denderleeuw gaat niet apart naar de kiezer maar gaat op in de lijst LvB van oud-burgemeester Jo Fonck en Guy Valckenier. Naast sp.a-ers en Open VLD-ers staan er ook heel wat onafhankelijke kandidaten op de lijst die “de hokjesmentaliteit van de politieke partijen wil doorbreken en vooral met een positie project naar de kiezer wil trekken”.

“Wij willen een open en verbindend project zijn,” zegt Jo Fonck. “Wij willen breken met de voorbije periode van politieke twisten en gekrakeel binnen en tussen partijen waar de burger niets aan heeft. Ons project wil juist dichter bij de mensen staan. LvB betekent niet alleen Lijst van de Burgemeester maar vooral Lijst voor de Burger”.

Minister Alexander De Croo (Open VLD) steunde met zijn aanwezigheid de Denderleeuwse Open VLD die de stap naar LvB heeft gezet. “Ik kan niet anders en ik wil ook niet anders dan een positief project ondersteunen. Het was hier een politiek slagveld en nu merk ik dat met de LvB Denderleeuw en zijn inwoners weer op de eerste  plaats komen”. (Lees verder onder de foto)

LVB Denderleeuw

De aanwezigheid van Els Cosyns, medewerkster van Open VLD voorzitter Gwendolyn Rutten, op de tweede plaats bij LvB bevestigt het engagement van Open VLD tegenover het project van de lijst. Dat niet alle neuzen bij Open VLD Denderleeuw in dezelfde richting staan, neemt niet weg dat er geen aparte lijst Open VLD naar de kiezer zal treden. “Ik wil mij lokaal inzetten voor een beter Denderleeuw,” zegt Els Cosyns.

Guy Valckenier, ondernemer en nieuwkomer in de politiek, krijgt de lijstduwersplaats. “Ik ben ondernemer maar wil mijn verantwoordelijkheid tegenover de mensen van Denderleeuw opnemen. Ons project is een project dat mensen verbindt, niet eentje dat mensen verdeelt. Zo’n project ondersteun ik graag”.

De deelname van Open VLD aan het LvB project werd wereldkundig gemaakt in de gezellig B&B Chillann aan de oever van de Dender.

Topartikels editie Ninove-Dender