"Groen mag geen propaganda maken"

In een persmededeling meldt Groen dat de partij niet welkom is op de tuinmarkt van zaterdag 5 mei. “We hebben nochtans een schriftelijke toelating op zak”, zegt Bert De Wel. “Ze mogen komen, maar geen politieke reclame maken”, weerlegt de burgemeester.

“Enkele weken geleden gaf de administratie ons de toelating, ondertekend door de burgemeester”, zegt voorzitter-lijsttrekker Bert De Wel. “We werkten aan een stand, waar de bezoekers een zelfgemaakte fruitbrochette of een smoothie zouden kunnen maken voor een gezellig gezond tussendoortje voor kinderen en gezinsleden. Dit allemaal met fair trade producten aangekocht bij de plaatselijke producenten. Is dit verkeerd?

“Het is voor Groen net als voor een andere vereniging een domper als je een paar dagen voor het evenement een rode kaart krijgt. Iedereen in het verenigingsleven weet dat voor elke evenement hard moet worden gewerkt. We hadden een sterke ploeg achter dit project en we staken er veel tijd en energie in.”

“Ze mogen zaterdag (5 mei, nvdr) wel op de bruisende tuinmarkt staan”, weerlegt burgemeester Albert Beerens (Open VLD). “Net als Inzet, wiens aanvraag we al in januari goedkeurden. Ook Groen heeft een toelating gekregen, maar ze moeten zich, net als Inzet, de door de milieuambtenaar opgelegde voorwaarden respecteren. Ze waren dat niet van plan. De tuinmarkt mag niet misbruikt worden voor politieke propaganda. Inzet is akkoord. Groen heeft het blijkbaar moeilijk dat ze geen propaganda mogen maken.”

Blijft Groen weg van de tuinmarkt? Vanaf 9 uur kennen we het antwoord.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk