Denderleeuw vernieuwt riolering Victor Witterzeelstraat

De bestaande riolering in de Victor Witterzeelstraat wordt dit jaar volledig vernieuwd.

De riolering is verouderd en bevindt zich in slechte staat, waardoor er verzakkingen zijn. Daarom heeft de gemeente Denderleeuw beslist om de bestaande riolering te vervangen en wegenis in de straat aan te leggen.

“Gezien de ouderdom en de slechte staat van de bestaande riolering in de Victor Witterzeelstraat en de verzakkingen die hier een gevolg van zijn, worden een nieuwe riolering en wegenis in de straat aangelegd”, verduidelijkt schepen voor Openbare werken Jan De Nul (CD&V).

“Bij de nieuwe riolering wordt het regenwater apart van het vuilwater afgevoerd. Het wegdek wordt vernieuwd in asfalt en de straatgoten en de boordstenen worden in beton gegoten. Daarnaast worden de voetpaden aangelegd met betonstraatstenen.”

De werkzaamheden gebeuren nog dit jaar en kosten 323.000 euro, volledig gedragen door de gemeente. De nutsmaatschappijen vernieuwen tegelijk ook hun leidingen.

Topartikels editie Ninove-Dender