De Melkers winnen Opwijks Karnaval

Goed weer, veel volk, een prachtige stoet, geen noemenswaardige incidenten, veel ambiance … wat konden De Gatspoëters nog meer verwachten voor de 19de editie van Opwijk Karnaval? De Opwijkse groepen hadden hun beste beentje voorgezet. In de categorie “beste groep” gingen de meeste punten naar Stik in a Gilé (de groep van Prins Jenske), gevolgd door Skave Gaaien en Mankeert er een vôés.

De mooiste wagen was volgens de jury die van De Melkers, één van de oudste groepen van het Opwijkse karnaval. Op de tweede plaats kwam Sjchiéf, gevolgd door de Skave Gaaien.

Toen alle punten waren samengeteld kwamen De Melkers (Ridders van ’t vermaak, wij steken mè alleman de draak), voor Stik in a Gilé (’t Oppèks Snoepparadois) en de Skave Gaaien (Onderwaterwereld).

Populaire thema’s in de stoet waren Harry ‘The Sky is the Limit’ en een Mexicaanse muur tussen Oppèk en Merchten. Om 19 uur werd er naar hartenlust gegrabbeld naar prijzen en prijsjes tijdens de Gouden Gatspoëtersworp. Na het bekend maken van de uitslag volgde nog een feestje op de markt.

Neem maandagmorgen ook een kijkje op www.goeiedag.be/fotospecial voor een uitgebreide fotoreportage van Karnaval 2017.