Reuzenaronskelk mogelijk maandag in bloei

 

De Plantentuin van Meise verwacht dat de eerste van twee reuzenaronskelken waarschijnlijk maandag al zal bloeien. Het gaat wel om een mini versie. De tweede reuzenaronskelk zal een kleine week later in bloei komen. Het bijzondere aan deze dubbele bloei is dat Plantentuin Meise voor de eerste keer zelf een reuzenaronskelk zal kunnen bestuiven. Zelfbestuiving is namelijk bij deze plant niet mogelijk want bij de reuzenaronskelk bloeien mannelijke bloemetjes 24 uur na de vrouwelijke. Als de mannelijke bloemetjes van de eerste plant bloeien (24 uur na de opening van het mooie schutblad) zal het stuifmeel afgenomen worden. Dit wordt vervolgens bewaard in de koelkast. Als het schutblad van de tweede bloem opent, worden de vrouwelijke bloemetjes met het stuifmeel van de eerste bloem bestoven. En dan is het wachten op het grote wonder en een eigen ‘reuzenaronskelkbaby’.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise